18-3370
1760
100
90
80
70
60
50
40
30
20
10
00
1-483
23-4232
54-1894
26-772
Databáza Hviezdnej flotily: Postavy a herci
autorizačný kód užívateľa prijatý
D-09
T-5439
05-514833
26-867864
86-395207
Kes
Druh: samica Ocampa
Poradie: žiadne
Dátum narodenia: 2370
Miesto narodenia: Ocampa
Rodičia: Benaren (otec, mŕtvy), Martis (matka)
Rodinný stav: neznámy

Rodáčka z planéty Ocampa, ktorá opustila svoj domovský svet v roku 2371, aby sa pripojila k posádke Voyageru (VOY: "Správca"). Kes sa narodila v roku 2370 (VOY: "Twisted"). Jej otec sa volal Benaren. Mala strýka meno Elrem (VOY: "Dreadnought"). Kesina matka bola žena menom Martis (VOY: "Pred a po"). Kes si svojho otca pamätala ako múdreho muža, ktorý urobil veľa pre formovanie osoby, ktorou sa stala. Benaren zomrel v roku 2371, keď mala Kes jeden rok (VOY: "Resolutions").

Kes, ktorá bola zvedavá a nevkusná, unikla z podzemného mesta svojich ľudí v snahe dozvedieť sa o jej svete. Na povrchu ju zajali a zneužili Kazon Ogla, až kým neutiekla na Hviezdnu loď Voyager s pomocou Neelixa, do ktorého bola veľmi zamilovaná (VOY: "Ošetrovateľ"). Kes sa po dvoch rokoch rozišla s Neelixom (VOY: "Darkling"). Kes preukázala svoju vďačnosť a lásku k Neelixovi krátko po hviezdnom dátume 48532, keď darovala jedno zo svojich pľúc, aby zachránila Neelixov život. Krátko nato začala študovať, aby sa stala lekárskou asistentkou pod vedením pohotovostného lekárskeho hologramu Voyageru (VOY: "Phage"). Jej kajuty na Voyageri sa nachádzali na palube 8 (VOY: "Twisted").

Kes verila, že staroveké legendy mali pravdu, že jej ľudia mali kedysi mimoriadne mentálne schopnosti. Krátko po tom, čo sa pripojila k posádke Voyageru, začala vykazovať známky takýchto schopností, vrátane vízií planéty zničenej v inej časovej osi polárnou iónovou energiou (VOY: „Time and Again“) a dôkazov o eidetickej pamäti (VOY: „Eye of ihla"). Kes študovala techniky ovládania mysle Vulcan pod Tuvokovým vedením s teóriou, že jej to pomôže rozvinúť jej prirodzené schopnosti Ocampa. Keď pod vplyvom Tanisa dočasne získala veľkolepé psychokinetické schopnosti, ktoré jej dali schopnosť ovplyvňovať hmotu na molekulárnej úrovni a usmerňovať tok životnej energie (VOY: "Cold Fire"). Kes sa neustále snažila rozširovať svoje vedomosti a zručnosti. Naučila sa pilotovať raketoplán federácie pod vedením poručíka Toma Parisa v roku 2372. Kes bola prekvapená, keď zistila, že Paris ju považuje za príťažlivú (VOY: "Parturition"). Začiatkom roku 2372 podstúpila Kes rané elogium, počas ktorého sa s Neelixom rozhodli počať dieťa. Neskôr sa dozvedela, že elógium bolo falošné a že by ho mohla neskôr v živote absolvovať znova. Kes sa rozhodla dovtedy s počatím dieťaťa počkať (VOY: "Elogium").

V jednej možnej budúcnosti Kes v roku 2379 podstúpila bio-časovú komorovú liečbu, čo spôsobilo, že jej bunky vstúpili do stavu bio-časového toku, čím sa Kes dostala mimo časovú synchronizáciu. Kes cestovala späť v čase a zažila sériu krátkych návštev v rôznych bodoch svojho života. V jednej možnej budúcnosti sa ona a Tom Paris zosobášili a mali dcéru Linnis v roku 2375. Linnis sa neskôr vydala za Harryho Kima a obaja mali syna Andrewa, Kesinho vnuka. V tejto realite Kes pokračovala v práci na ošetrovni a nakoniec ako doktorka. Kes bola nakoniec obnovená do časovej normálnosti, keď bola vystavená presne modulovanému poľu antichronitonových častíc.

V roku 2373 Tieran z Ilari preniesol svoj nervový vzor do Kesinej mysle a použil jej telo vo svojej neúspešnej snahe prevziať vládu Ilari (VOY: "Warlord"). V roku 2374, krátko po tom, čo bola Kes vystavená mocnej mysli druhu 8472, sa Kes vyvinula do vyššej formy života a nemohla existovať medzi posádkou Voyageru, Kes musela odísť a preskúmať svoju novú existenciu ako vyššej formy života, ale predtým, ako odišla, dala posádke Voyageru dar skrátiť dlhú cestu o 10 rokov (VOY: "The Gift").

Kes sa vrátila v roku 2376, viditeľne zostarnutá a zatrpknutá smerom, ktorým sa jej život uberal, a pokúsila sa pomstiť svojim kolegom z posádky tým, že sa vrátila v čase a zradila ich Vidiianom. Keď tento plán v minulosti zlyhal, kapitánka Janewayová bola varovaná a podarilo sa jej presvedčiť starú Kes, aby ich ušetrila (VOY: "Fury").
Jennifer Lien
Jennifer Anne Lien sa narodila 24. augusta 1974 v Chicagu, Illinois, USA. Má staršiu sestru a staršieho brata. Jennifer vedela, že chce hrať už odmalička. Keď ju povzbudili učitelia angličtiny a drámy, začala hrať v letnom divadle a na festivaloch vo veku 13 rokov. Predtým, ako sa presunula do súčasného dramatického a hudobného divadla, mala úlohy v Shakespearových „Búrka“ a „Othello“. Jennifer sa prvýkrát objavila pred kamerou ako dvojičky v priemyselnom filme pre žuvačku. V televízii debutovala, keď hosťovala v epizóde dramatického seriálu Oprah Winfrey Brewster Place (1990).