18-9974
9215
100
90
80
70
60
50
40
30
20
10
00
1-281
23-1420
54-5670
26-535
Databáza Hviezdnej flotily: Postavy a herci
autorizačný kód užívateľa prijatý
D-12
T-5733
05-552111
26-729158
86-266088

7 z 9

Druh: ľudská samica, čiastočne deasimilovaný Borg
Celé meno: Annika Hansen (človek); Sedem z deviatich, terciárny doplnok Unimatice nula-jedna (Borg)
Poradie: žiadne
Dátum narodenia: 2348, hviezdny dátum 25479
Miesto narodenia: kolónia Tendara
Rodičia: Magnus a Erin Hansen (asimilovaní)
Rodinný stav slobodný

Borgský dron, ktorého spojenie s Kolektívom bolo prerušené posádkou Voyageru, keď sa ona a jej kolegovia z dronov pokúsili asimilovať Voyager, počas nepokojného spojenectva s posádkou Voyageru, ktoré iniciovala kapitánka Janewayová, aby pomohla Borgom bojovať proti Druhu 8472 výmenou za bezpečný prechod cez priestor Borgov (VOY: "Scorpion"). Takto oddelená od Kolektívu sa ľudská fyziológia Sedmičky znovu presadila a Doktorka odstránila väčšinu borgských implantátov Sedem, aby zvýšila svoje šance na prežitie. Použitie dermaplastických štepov a stimulácia folikulov jej dodalo takmer normálny ľudský vzhľad (VOY: "The Gift").

Sedem z deviatich, terciárny pobočník Unimatrix Zero-One, sa narodila ako ľudská žena menom Annika Hansen v roku 2348. Annikini rodičia boli známi vedci, ktorí boli na ceste nájsť a študovať Borgov, no nakoniec ich asimilovali (VOY: " Dark Frontier“). Siedmi našli svoju loď, Raven, havarovanú na mesiaci, ktorý si nárokovali B'omar (VOY: "The Raven"). Keďže Seven of Nine strávila takmer celý svoj život ako borgský dron, spočiatku sa nepovažovala za človeka. Ostro namietala proti strate svojej borgskej identity proti svojej vôli. Jej kolegovia z Voyageru, vrátane kapitánky Janewayovej, sa napriek tomu zaviazali pomôcť jej uskutočniť to, čo sa ukázalo ako ťažký návrat do ľudskej spoločnosti.

Napriek tomu sa Seven často správal ako Borg a bez emócií. Raz odsúdila člena Druhu 8472 na istú smrť z rúk Hirogena, keď im umožnila prístup k stvoreniu (VOY: "Prey"). Siedma urobila osudovú chybu, keď uverila, že obchodník so zbraňami Kovin na nej robil experimenty. Kovin spanikáril a pokúsil sa o samovražedný útok na Voyager, počas ktorého zomrel (VOY: "Retrospect"). Úplne prekvapivý aspekt jej života ako Borga sa znovu objavil, keď sa Janeway chystala splniť Smernicu Omega a zničiť molekulu za každú cenu. Na druhej strane siedmi videli dokonalosť v molekule Omega, ktorá bola akýmsi borgským náboženstvom (VOY: "Smernica Omega"). Siedma našla priateľa v borgskom drone s názvom „One“, ktorý sa náhodne vyvinul okolo Doktorovho holografického žiariča. Podobne ako Janewayova starostlivosť o Seven pred rokom, Seven teraz predstavila One do jeho vlastnej individuality. Bola zarmútená, keď sa One obetoval v boji proti borgskému plavidlu (VOY: "Drone"). Pod vplyvom borgského vincula si Sedem vyvinulo viacero osobností, až kým nebolo možné zariadenie opraviť (VOY: "Infinite Regress"). Siedma bola konfrontovaná so svojou minulosťou, keď ju Borgská kráľovná zavolala späť do Kolektívu. Nakoniec však zvíťazila jej lojalita k posádke Voyageru a túžba zostať so svojimi novými priateľmi (VOY: "Dark Frontier"). V roku 2377 došlo k vážnej poruche jej kortikálneho implantátu, ale Sedem sa podarilo zachrániť pomocou Ichebovho implantátu (VOY: „Nedokonalosť“). Sedem sa pokúšalo pomôcť Ikovi, nygejskému väzňovi, ktorý bol odsúdený na smrť, no teraz cítil výčitky svedomia. Žiaľ, jej prosba, aby ušetril jeho život, bola neúspešná (VOY: „Pokánie“).

Sedem bol romanticky zapletený s mužským dronom Axumom v prostredí známom ako "Unimatrix Zero" (VOY: "Unimatrix Zero"). Ako človek sa prvýkrát pokúsila rozvinúť romantické city, keď chodila s mužským členom posádky (VOY: „Niekto, kto ma bude strážiť“). V tom čase si nebola vedomá toho, že sa do nej doktor zamiloval. Sedem chodilo s holografickou verziou veliteľa Chakotaya, aby ďalej preskúmalo romantické vzťahy. Ale bezpečný mechanizmus, ktorý bol navrhnutý tak, aby zabránil emóciám v Borgských dronoch, obmedzil túto túžbu (VOY: "Human Error"). Napriek tomu sa Seven romanticky zaplietla so skutočným Chakotayom (VOY: "Endgame").

Jeri Ryan

Jeri Ryan sa narodil ako Jeri Lynn Zimmerman 22. februára 1968 v Mníchove v západnom Nemecku Gerhardovi Florianovi Zimmermanovi, hlavnému seržantovi v armáde Spojených štátov amerických, a jeho manželke Sharon, sociálnej pracovníčke. Ona a jej starší brat Mark vyrastali na niekoľkých vojenských základniach vrátane Kansasu, Marylandu, Havaja, Georgie a Texasu. Nakoniec, keď mala 11 rokov, jej otec odišiel z armády a jej rodina sa usadila v Paducah v Kentucky. Po absolvovaní strednej školy Lone Oak v roku 1986 navštevovala Northwestern University Chicago ako National Merit Scholar. Počas štúdia tam vyhrala množstvo súťaží krásy (okrem iného - šiesty ročník súťaže Miss Northwestern Alpha Delta Phi v roku 1989).

S B.S. titul v divadle, prišla do Los Angeles v Kalifornii a odvtedy účinkovala v niekoľkých televíznych seriáloch a filmoch – vrátane populárnych seriálov ako Matlock (1986), Melrose Place (1992) a Star Trek: Voyager (1995), ako aj Temné. alebo (1996). Jej televízne skúsenosti zahŕňajú aj úlohy v rôznych televíznych filmoch vrátane Nočnej mory v Columbia County (1991), NBC In the Line of Duty: Ambush in Waco (1993), Co-ed Call Girl (1996), The Sentinel (1996), Men Cry Bullets (1998), Dracula 2000 (2000), The Last Man (2000) a Down with Love (2003). Jeri Ryan býva v oblasti Los Angeles v Kalifornii so svojím manželom šéfkuchárom Christophem Eme, synom Alexom a dcérou Gisele.