18-3119
2867
100
90
80
70
60
50
40
30
20
10
00
1-279
23-686
54-8519
26-778
Databáza Hviezdnej flotily: Postavy a herci
autorizačný kód užívateľa prijatý
D-07
T-5449
05-685874
26-770914
86-253343
Harry Kim
Druh: samec človek
Hodnosť: práporčík
Dátum narodenia: 2349
Miesto narodenia: Južná Karolína, Severná Amerika, Zem
Rodičia: Mary a John Kim
Súrodenci: žiadni
Rodinný stav: slobodný, predtým zasnúbený s Libby

Dôstojník Hviezdnej flotily, ktorý sa pripojil k posádke hviezdnej lode Voyager tesne pred jej zmiznutím v roku 2371 (VOY: "Správca"). V roku 2370, keď navštevoval Akadémiu Hviezdnej flotily, bol Harry Kim rok redaktorom novín akadémie. Počas toho času informoval o niektorých z prvých aktivít Makistov proti Cardassianom (VOY: "Vyšetrovanie"). Kim absolvovala Akadémiu Hviezdnej flotily v hviezdnom dátume 47918 a krátko nato bola vyslaná na Voyager (VOY: "Non Sequitur"). Kimova pozícia na palube Voyageru bola pozícia operačného dôstojníka (VOY: "Správca").

Rodina bola pre Kima, narodeného v roku 2349, veľmi dôležitá, a preto si dal záležať na tom, aby každý týždeň telefonoval svojim rodičom, dokonca aj keď sa pripojil k Hviezdnej flotile (VOY: „Eye of the Needle“). Keď mal Harry deväť rokov, on a jeho rodičia navštívili kolóniu na humanitárnej misii. Kolónia utrpela radiačnú katastrofu a Harry mal traumatický zážitok, keď sa neúmyselne zatúlal do nemocničnej operačnej sály a uvidel na stole malé dievčatko (VOY: "The Thaw"). Harry bol jediným synom svojich rodičov a rád hral na klarinete v Julliard Youth Symphony (VOY: "The Caretaker"). Dokonca aj potom, čo sa Voyager stratil v Delta kvadrante, Kim strávil týždeň v dávkach replikátorov na replikáciu klarinetu, aby mohol zostať v praxi (VOY: "Parturition"). Na palube Voyageru Kimova rekreácia mimo služby zahŕňala hranie hlavnej úlohy v holonovelovej verzii epickej básne Beowulf (VOY: "Heroes and Demons"). Harry Kim si vychutnal vulkánsku moka kávu, extra sladkú (VOY: "Non Sequitur").

Začiatkom roku 2372 Kim náhodne pilotoval raketoplán Voyager cez časový prúd, čím ho poslal do alternatívnej reality, v ktorej nebol pridelený k Voyageru a namiesto toho žil so svojou snúbenicou Libby na Zemi. V tejto realite Kim získal Cochrane Medal of Excellence za vynikajúce pokroky v teórii warpu a pomohol navrhnúť nový prototyp runaboutu, USS Yellowstone. Kim sa vrátil do svojej pôvodnej reality s pomocou alternatívneho Toma Parisa (VOY: "Non Sequitur"). Harry Kim bol zabitý v roku 2372, keď časť hviezdnej lode Voyager zažila explozívnu dekompresiu, keď loď narazila na priestorové štiepenie. Duplikát Kim, z duplikátu Voyageru vytvoreného štiepením, sa vrátil na pôvodnú loď a nahradil Harryho Kima (VOY: "Deadlock"). V hviezdny dátum 50698, keď bola Kim na prechádzke, bola infikovaná Taresiánskym geneticky upraveným retrovírusom. Vírus mu dal genetické spomienky, ktoré ho prinútili ísť do Taresie, kde sa ho Taresianky snažili presvedčiť, že je v skutočnosti rodák z ich planéty. Kim utiekol, keď sa dozvedel, že Taresiáni plánujú od neho zozbierať genetický materiál, ktorý sa použije v procese ich rozmnožovania (VOY: "Obľúbený syn"). Počas nasledujúcich rokov sa Kim snažila dosiahnuť viac povinností, hoci šanca na povýšenie bola mizivá. Velil na moste, keď sa našla zbraň Druoda (VOY: "Warhead"), a organizoval opravy na nemocničnej lodi, ktorú pokrstil "Nightingale" (VOY: "Nightingale").

V čase vyslania na Voyager bol Kim zasnúbený, aby sa oženil so ženou menom Libby, do ktorej bol veľmi zamilovaný (VOY: "Non Sequitur"). Harry sa začiatkom roku 2374 zamiloval do holografickej projekcie, ktorej súperil Tuvok, ale ukázalo sa, že dievča je inkarnáciou osamelej ženy, ktorá využívala lodné žiariče, aby mala nejakú spoločnosť (VOY: "Alter Ego"). Kim sa koncom roku 2374 zaľúbila do novoprijatej Sedem z deviatich, ale nevyšlo to (VOY: "Revulsion"). O rok neskôr sa cítil priťahovaný k Megan Delaney, hoci jej sestre dvojča Jenny sa Harry viac páčil (VOY: "Tridsať dní"). Príbeh pokračoval, keď mal pomer s Talom, ktorý bol členom xenofóbneho druhu (VOY: "The Disease"). Nakoniec tu bola Irina, ktorá ho pozvala, aby sa k nej pripojil na pretekoch raketoplánov, ale v skutočnosti to bol terorista, ktorý umiestnil bombu na Delta Flyer (VOY: "Drive"). Harry bol viac než rád, keď sa Lindsay Ballard, bývalá dobrá priateľka, ktorá zomrela a bola pochovaná vo vesmíre, vrátila od Kobali, ktorí ju oživili. Ale nakoniec sa Lindsay rozhodla zostať s Kobali (VOY: "Ashes to Ashes").
Garrett Wang
Garrett Richard Wang sa narodil 15. decembra 1968 v Riverside v Kalifornii rodičom čínskych prisťahovalcov. So sestrou Laurou prežili detstvo v pohybe. Žil v Indiane, potom sa presťahoval na Bermudy a nakoniec do Tennessee. Neskôr vyštudoval Harding Academy High School v Memphise a presťahoval sa do Los Angeles, aby navštevoval UCLA, kde sa špecializoval na ázijské štúdiá. Divadelná profesorka UCLA Jenny Roudtreeová ho inšpirovala k hereckej kariére. Jeho prvým hereckým vystúpením mimo vysokej školy bolo stvárnenie „John Lee“ v hlavnej úlohe filmu Chay Yew „Porcelain“ v divadle Burbage. Neskôr pokračoval vo vystupovaní na pódiu ako "Model Minority", "Woman Warrior" a "A Language Of Our Own". V televízii debutoval v roku 1994 ako hosť v pilotnej epizóde komédie All-American Girl (1994). O rok neskôr dostal rolu „práporčíka Harryho Kima“ v Star Trek: Voyager (1995), kde sa pravidelne objavoval v televízii 7 rokov. Neskôr, v roku 1997, bol Wang zaradený medzi 50 najkrajších ľudí na svete podľa časopisu People. Tiež E! Entertainment Television vymenovala Garretta za jedného z „20 najlepších bakalárov“ v krajine. Jeho televízne skúsenosti zahŕňajú okrem iného úlohy v rôznych filmoch vrátane Flesh Suitcase (1995), Angry Cafe (1995), Ivory Tower (1998), Hundred Percent (1998), Survival Island (2002).