18-2103
4099
100
90
80
70
60
50
40
30
20
10
00
1-338
23-3643
54-1283
26-736
Databáza Hviezdnej flotily: Postavy a herci
autorizačný kód užívateľa prijatý
D-07
T-5449
05-705693
26-310732
86-587999
Worf
Druh: samec Klingon
Hodnosť: poručík
Dátum narodenia: 2340
Miesto narodenia: Qo'noS
Otec: Mogh (zosnulý)
Brat: Kurn
Adoptívni rodičia: Sergey a Helena Rozhenko
Adoptívny brat: Nikolaj Rozhenko
Syn: Alexander Rozhenko (nar. 2366)
Rodinný stav: ovdovelá po Jadzii Dax

Prvý klingónsky bojovník slúžiaci vo Hviezdnej flotile federácie a vplyvná postava klingonskej politiky (TNG: „Stretnutie vo Farpointe, časť I“).

Worf, syn Mogha, sa narodil na klingonskom domovskom svete v roku 2340 (TNG: "Sins Of The Father"). Ako malé dieťa mal Worf rád svojho domáceho maznáčika targa (TNG: „Where No One Has Gone Before“). V roku 2346 sprevádzal svojich rodičov na základňu Khitomeru. Worf neskôr v tom istom roku osirel pri brutálnom masakre v Khitomeroch, pri útoku Romulanov, pri ktorom bolo zabitých 4000 Klingónov. Worfa zachránil Sergej Rozhenko, člen ľudskej posádky z USS Intrepid. Sergej a jeho manželka Helena Rozhenko si Worfa adoptovali a vychovali ho ako vlastného syna, pretože sa verilo, že Worf nemá na domovskom svete žiadnu rodinu (TNG: „Sins Of The Father“). So svojou novou rodinou na farme v Gault (TNG: „Heart of Glory“) a neskôr na Zemi bolo pre Worfa ťažké zapadnúť do mimozemského sveta ľudí a bol tak trochu pekelným vychovávateľom (TNG: „Rodina "). V roku 2352, keď žil na Gaulte, Worf náhodou spôsobil smrť ľudského chlapca menom Mikel počas futbalového zápasu. Počas majstrovského zápasu sa hlavy Mikela a Worfa zrazili a zlomili ľudským chlapcom krk. Worf sa cítil zodpovedný a od toho dňa praktizoval extrémnu zdržanlivosť vždy, keď jednal s ľuďmi, ktorí boli v porovnaní s Klingónmi fyzicky krehkí (DS9: „Nech toho, kto je bez hriechu...“). Worf bol vychovaný spolu s adoptívnym bratom Nikolajom Rozhenkom, biologickým synom Rozhenkovcov (TNG: "Homeward"). Z nejakého dôvodu Worfove zážitky zo Zeme nikdy nezahŕňali pitie šťavy zo sliviek. Keď ho v roku 2366 ochutnal Guinan, Worf ho vyhlásil za „nápoj bojovníka“ (TNG: „Yesterday's Enterprise“).

Worf navštívil domovský svet ako chlapec, ale jeho bratranci sa mu vyhýbali, pretože bol príliš ľudský. Jeho rodičia mu dovolili navštíviť No'Mat, kde sa Worfovi zjavila vízia Kahlesa Nezabudnuteľného, ktorá mu povedala, že urobí niečo, čo žiadny iný Klingon nikdy neurobil (DS9: "The Sword of Kahless"). Keď bol Worf chlapec, ktorý vyrastal v Rusku (DS9: „Image in the Sand“), jeho otec ho a jeho brata Nikolaja brával na kempingové výlety do pohoria Ural. Každú noc počúvali vytie vlkov v diaľke. Nikolai sa ich bál, ale Worf preležal vo svojom stane celé hodiny a len počúval. Worf si neskôr spomína, že tajne pociťoval nutkanie vyzliecť si šaty a utiecť do noci žiť v lese ako niečo divoké (DS9: „Change of Heart“). Nikolai vstúpil do Akadémie Hviezdnej flotily v rovnakom čase ako Worf, ale neskôr z nej odišiel, pretože zistil, že Hviezdna flotila sa mu nepáčila (TNG: "Heart of Glory"). Medzi Worfove záľuby patrilo stavanie modelov starovekých klingonských oceánskych plachetníc vo fľaši, čo sa považuje za náročnú ručnú prácu (TNG: „Peak Performance“). Worfovi adoptívni rodičia mu zostali blízki v priebehu rokov a rozhodli sa ho navštíviť začiatkom roku 2367, keď Enterprise-D pristála na pozemskej stanici McKinley kvôli opravám (TNG: "Rodina").

Po promócii na Akadémii Hviezdnej flotily v roku 2361 mal Worf hodnosť poručíka, nižší stupeň a slúžil ako dôstojník riadenia letu (conn) na palube USS Enterprise-D (TNG: „Stretnutie vo Farpointe“). Worf bol povýšený na úradujúceho šéfa bezpečnosti a stal sa plnohodnotným poručíkom po smrti poručíka Natashy Yar na planéte Vagra II koncom roku 2364 (TNG: „Skin of Evil“). Worf cítil veľkú vinu, keď poručík Marla Aster bola náhodne zabitá na misii na úteku v roku 2366 a osirotila jej syna Jeremyho Astera. Worf neskôr vzal Jeremyho do svojej rodiny prostredníctvom klingonského rituálu R'uustai, alebo obradu spájania (TNG: "The Bonding"). V roku 2366 sa Worfova chrbtica rozbila pri nehode, keď sa naňho zrútilo niekoľko nákladných kontajnerov. Worf zostal paralyzovaný a jeho prognóza naznačovala malú nádej na úplné uzdravenie. V súlade s klingonskou tradíciou Worf odmietol lekárske ošetrenie a rozhodol sa pre Hegh'batovu formu rituálnej samovraždy. Toby Russell ho odradilo od toho, aby si vzal život, keď Dr Toby Russell vykonal nebezpečný experimentálny chirurgický zákrok nazývaný genetická replikácia, pri ktorom sa vytvorila nová chrbtica, ktorá nahradila poškodený orgán. Operácia bola úspešná, čiastočne preto, že klingonská fyziológia zahŕňa nadbytočnosť takmer všetkých životne dôležitých telesných funkcií (TNG: "Etika"). Worf bol povýšený na poručíka v roku 2371 na ceremónii, ktorá sa konala na simulátore plachetnice Enterprise z 19. storočia („Star Trek Generations“).

Po zničení Enterprise-D sa Worf vrátil na rok študovať do kláštora na Boreth a potom prijal úlohu strategického operačného dôstojníka na stanici Deep Space 9. Povýšenie znamenalo pre Worfa zmenu v kariére. rom operácií na velenie (DS9: "The Way of the Warrior"). Worfovi bolo z nejakého dôvodu bývanie na stanici nepohodlné, a tak svoju rezidenciu presťahoval z ubikácií na stanici do kajuty na palube USS Defiant (DS9: "Bar Association"). Worf využil čas osamote na Defiant tak, že veľmi nahlas hral klingonskú operu na zvukovom systéme lode. Obzvlášť sa mu páčil spev Baraka-Kadana (DS9: "Looking for par'Mach in All the Wrong Places"). Worf velil hviezdnej lodi Defiant v hviezdnom dátume 50893 ako súčasť armády Hviezdnej flotily, ktorá zachytila kocku Borgov na Zemi. Potom, čo bol Defiant v tejto bitke neschopný, Worf a jeho posádka boli na palube hviezdnej lode Enterprise-E, kde Worf slúžil ako taktický dôstojník po zvyšok stretnutia ("Star Trek: Prvý kontakt").

Worf sa dostal do klingonskej politiky na vysokej úrovni v roku 2366, keď zistil, že má biologického brata Kurna. Klingónska vysoká rada rozhodla, že ich otec Mogh sa pred rokmi dopustil zrady v Khitomeri. Worf a Kurn napadli tento rozsudok, ale zistili, že Najvyššia rada nie je ochotná vypočuť si dôkazy, že politicky mocná rodina Durasovcov sfalšovala obvinenia proti Moghovi. Hoci bol Worf ochotný zomrieť vo výzve na ochranu svojej rodinnej cti, nakoniec sa rozhodol prijať ponižujúce odsúdenie namiesto toho, aby dovolil zabiť svojho brata (TNG: „Sins of the Father“). Worf neskôr zabil Durasa za to, že zavraždil K'Ehleyra (TNG: "Reunion"). Worf bol opäť zatiahnutý do politiky na vysokej úrovni koncom roku 2367 a začiatkom roku 2368, keď spochybnenie Gowronovej vlády rodinou Durasovcov vyvolalo klingonskú občiansku vojnu. Worf a Kurn súhlasili s podporou Gowronovho režimu výmenou za právoplatné obnovenie cti Moghovej rodiny. Počas konfliktu bol Worf nútený odstúpiť zo svojej komisie Hviezdnej flotily, pretože by mu inak nebolo dovolené postaviť sa na stranu v tejto vnútropolitickej záležitosti (TNG: „Vykúpenie, Časti I a II“). Worf raz vyšetroval tvrdenie, že jeho otec nezomrel v Khitomeri, ale namiesto toho bol držaný ako väzeň v tajnom Romulanskom zajateckom tábore v systéme Carraya. Hoci bola správa nepravdivá, Worf skutočne našiel väzenský tábor, kde boli zadržiavaní ľudia, ktorí prežili masaker v Khitomeri, a ich rodiny. V tábore sa Worf zamiloval do polovičného Romulanu a polovičného Klingona menom Ba'el. Worf priviedol niektorých väzňov na slobodu, ale väčšina (vrátane Ba'ela) sa rozhodla zostať, pretože väzenie Carraya považovalo za svoj domov (TNG: "Birthright, Parts I and II").

V roku 2369 zažil Worf krízu viery a požiadal o dovolenku, aby mohol navštíviť klingónsky kláštor na Borethe. Počas meditácie s cieľom vyvolať vízie Kahlesa Nezabudnuteľného sa Worf stretol s veľmi reálnou víziou Kahlesa. Zistilo sa, že tento Kahless bol v skutočnosti klonom originálu, ktorý vytvorili klerici z Boreth. Na Worfov návrh a s podporou kancelára Gowrona bol nový Kahless v roku 2369 dosadený za slávnostného cisára klingonského ľudu (TNG: „Právny dedič“). Napriek tomu, že Worf podporoval Gowronov režim, odmietol sa pripojiť ku Klingonskej invázii do Cardassie v roku 2372, čo bol akt vzdoru, za ktorý Gowron nariadil, aby bola Worfova rodina odstránená z Najvyššej rady, boli mu zbavené tituly, zhabaná jeho pôda, čím sa Worf stal osobnosťou non grata kdekoľvek v krajine. impéria (DS9: "Cesta bojovníka"). Krátko nato sa Worf stal pešiakom v podvode organizovanom klingonskou vládou. Worf bol obvinený zo zničenia civilnej transportnej lode a zavraždenia 411 klingonských občanov. Vypočutie na Deep Space 9 odhalilo, že vládni agenti predstierali úmrtia použitím mien klingonských občanov, ktorí predtým zomreli pri havárii na Galorda Prime. Gowronov režim dúfal, že zneuctí Worfa a získa sympatie pre plán impéria anektovať cardassijské územie (DS9: „Pravidlá angažovanosti“). Počas posledných týždňov vojny s Dominionom sa Worf zľakol, že kancelár Gowron premárnil životy klingonských bojovníkov v snahe o osobný politický zisk. Worf vyzval kancelára, aby prehodnotil svoje stratégie, ale bol odmietnutý. Čoskoro si Worf uvedomil, že Gowronove politicky motivované rozhodnutia ohrozujú prežitie samotného impéria. Worf vyzval a zabil Gowrona v bat'leth boji o česť, a tak si vyslúžil právo viesť vysokú radu. Napriek tomu Worf veril, že záujmom jeho ľudu bude najlepšie poslúžiť, keď bude Martok viesť impérium, a tak Worf stál bokom a Martok sa stal kancelárom (DS9: „Tacking into the Wind“). Po vojne s Dominionom sa Worf stal veľvyslancom federácie v Qo'nos (DS9: "What You Leave Behind"). V roku 2375 sa Worf nakrátko pripojil k posádke Enterprise-E, aby zabránil ľuďom z Ba'ku, aby ich Son'a násilne odstránila z ich domovského sveta ("Star Trek: Vzbura"). Neskôr sa natrvalo vrátil do Hviezdnej flotily („Star Trek Nemesis“).

Worf mal syna Alexandra Rozhenka s veľvyslancom K'Ehleyrom, s ktorým mal romantický vzťah. Kedy K'Ehleyr bol zavraždený členom Klingonskej vysokej rady Durasom, Alexander sa vrátil na Zem, aby sa o neho postarali Sergey a Helena (TNG: "Reunion"). Počas vojny s Dominionom slúžil Worf na palube Bird-of-Prey Rotarran pod vedením generála Martoka. Martok bol s Worfom taký spokojný, že z Worfa urobil člena rodu Martok (DS9: "Vojaci impéria"). Worf bol romanticky zapletený s Deannou Troi v roku 2370 (TNG: "All Good Things, Part I and II"). V roku 2373 Worf zistil, že ho priťahuje Lady Grilka, keď navštívila stanicu Deep Space 9, hoci uprednostňovala spoločnosť Quarka. Worfov záujem o Grilku ho takmer oslepil pred pozornosťou Jadzie Daxovej, ktorá bola vždy fascinovaná klingónskymi vecami. Až keď sa obaja podelili o holosuitovú operu Kahless a Lukara, Worf a Jadzia dovŕšili svoj romantický vzťah (DS9: "Hľadanie par'Macha na všetkých nesprávnych miestach"). Koncom roku 2373 sa Worf a Jadzia zasnúbili (DS9: "Call to Arms"). Worf sa nikdy necítil úplne dobre so svojím synom Alexandrom a obaja sa ešte viac odcudzili, keď Alexander odišiel žiť s Worfovými rodičmi na Zem. Worf zareagoval nahnevane, keď sa Alexander následne pripojil ku klingonskej obrannej sile a obaja spolu slúžili na palube dravého vtáka IKS Rotarran, ale obaja začali svoj vzťah uzdravovať, keď Alexander súhlasil, že sa pripojí k svojmu otcovi ako člen rodu Martok ( DS9: "Synovia a dcéry"). Worf už ako chlapec vždy túžil po tradičnej svadbe, možno ako spôsob kompenzácie skutočnosti, že vyrastal v ľudskej spoločnosti. V roku 2374, v hviezdnom dátume 51247, sa Worfovi splnilo jeho želanie, keď sa s Daxom vzali na tradičnom klingonskom obradu na Deep Space 9. Pri obrade bol jeho syn Alexander Worfovým Tawi'Yanom, čiže nositeľom meča (DS9: „Ste srdečne Pozvaní“). V hviezdny dátum 51597.2 velil Worf misii na územie Dominionu, aby vytiahol dôležitého agenta Hviezdnej flotily z možného zajatia Dominionu. Misia zlyhala, keď informátora zabili Jem'Hadarské sily po tom, čo sa Worf rozhodol postarať sa o svoju ženu, ktorá bola vážne zranená, namiesto stretnutia s informátorom. Kapitán Sisko po incidente zapísal do Worfových záznamov ďalšie vážne pokarhanie, čo znamená, že Worf mal malú šancu, že mu Hviezdna flotila niekedy udelí velenie (DS9: "Change of Heart"). Worf bol hlboko zamilovaný do Jadzie, ale jeho sen o založení rodiny s ňou sa rozplynul v roku 2374, keď Jadziu tragicky zabil Pah-wraith obývajúci telo Gula Dukata (DS9: „Tears of the Prophets“). Po jej smrti sa Worf obával, že Jadzia nezomrela v boji a mohol by jej v posmrtnom živote odoprieť vstup do Sto-Vo-Kor (DS9: "Image in the Sand"). Dobrovoľne sa preto prihlásil na nebezpečnú misiu, slávne víťazstvo venoval jej menu, aby mala miesto medzi ctenými mŕtvymi. V tomto úsilí Worfovi pomáhali jeho priatelia Julian Bashir, Miles O'Brien a Quark, ktorí tiež riskovali svoje životy, aby si uctili Jadziu (DS9: "Shadows and Symbols"). Po návrate však Worf stál pred nečakanou výzvou: emocionálne náročnou úlohou stretnúť sa s novým hostiteľom symbionta Dax. Worfovo nepohodlie bolo také veľké, že Ezri Dax takmer odmietol príspevok na Deep Space 9 z rešpektu k Worfovým citom. Súhlasila, že zostane, až potom, čo Worf naznačil, že verí, že Jadzia by chcela, aby ju prijal ako nového hostiteľa (DS9: "Afterimage").
Michael Dorn
Michael Dorn je americký herec z Texasu. Je známy tým, že hral Worfa v sérii "Star Trek", prvej klingonskej postave, ktorá bola súčasťou hlavného obsadenia televízneho seriálu. Dorn hral postavu pravidelne od roku 1987 do roku 2002, objavil sa v štyroch filmoch a 272 televíznych epizódach. Dorn mal viac epizódnych vystúpení ako ktorýkoľvek iný herec v hlavnom obsadení franšízy.

V roku 1952 sa Dorn narodil v Luling v Texase. Luling bolo malé mesto, založené ako železničné mesto v roku 1874. Kedysi ho navštevovali poháňači dobytka na Chisholm Trail. Pri sčítaní ľudu v roku 1950 malo mesto asi 4 300 obyvateľov. Dornovi rodičia boli Fentress Dorn, Jr. a jeho manželka Allie Lee Nauls. O jeho rodinnom zázemí sa vie pomerne málo.

Rodina Dornovcov sa nakoniec presťahovala do Kalifornie. Dorn bol primárne vychovaný v Pasadene, meste ležiacom 11 míľ (17,7 km) severovýchodne od centra Los Angeles. Nakoniec navštevoval Pasadena City College, komunitnú vysokú školu v Pasadene. Vyštudoval rozhlasovú a televíznu produkciu, hoci neplánoval stať sa hercom.

Po ukončení štúdia sa Dorn spočiatku venoval kariére rockového hudobníka. Pôsobil ako člen niekoľkých kalifornských hudobných kapiel, hoci sláva mu unikala. V roku 1976 Dorn debutoval v športovom filme Rocky. Mal nepripísanú úlohu bodyguarda boxera Apolla Creeda (hral ho Carl Weathers).

Dorn mal svoju ďalšiu filmovú rolu v sci-fi-hororovom filme „Demon Seed“ (1977), ktorý zobrazoval vynútené oplodnenie ženy vnímajúcim počítačom. Mal malú televíznu rolu v krátko trvajúcej telenovele „W.E.B.“ (1978), ktorá zobrazovala zákulisie činnosti personálu televíznej siete.

Dorn sa dostal do pozornosti televízneho producenta, ktorý sa dozvedel, že začínajúci herec nemá žiadne formálne vzdelanie. Producent pomohol zoznámiť Dorna s talentovým agentom, ktorý pre Dorna zariadil niekoľko lekcií herectva. Dorna trénoval šesť mesiacov herecký tréner Charles Erich Conrad (1925 - 2009).

Dorn dostal svoju prvú pravidelnú televíznu rolu, keď bol obsadený ako dôstojník Jebediah Turner v kriminálnom seriáli "CHiPs". Séria zobrazovala aktivity Kalifornskej diaľničnej patroly (CHP). V rokoch 1979 až 1982 bol pravidelným seriálom. Väčšinu osemdesiatych rokov hral Dorn v rôznych televíznych seriáloch malé role a jednorazové postavy.

V roku 1985 mal Dorn malú rolu v neo-noir thrilleri „Jagged Edge“. Film zobrazuje pomer medzi obhajcom Teddym Barnesom (hrá ho Glenn Close) a klientom, ktorý je obvinený z vraždy svojej manželky. Barnes je čoraz viac presvedčený, že s ňou jej milenec manipuluje. Film bol skromným kasovým trhákom a získal slušné recenzie.

Dorn zažil veľkú prestávku ako herec, keď bol obsadený ako Worf v televíznom seriáli sci-fi "Star Trek: Nová generácia" (1987-1994). Bol to tretí televízny seriál v sérii "Star Trek" a predstavoval úplne nové obsadenie postáv. Klingoni boli tradične zobrazovaní ako bojovnícka rasa s antagonistickým vzťahom k Zjednotenej federácii planét. Worf bol zobrazený ako osirelý Klingon, ktorého vychovávali ľudskí adoptívni rodičia. Rozhodol sa pre kariéru v Hviezdnych nohách Federácie a jeho výchova viedla k tomu, že mal jedinečné kultúrne črty. Worf sa ukázal byť jednou z najobľúbenejších postáv seriálu.

V roku 1991 sa Dorn objavil vo filme „Star Trek VI: The Undiscovered Country“, ktorý zobrazoval obsadenie pôvodnej série Star Trek. Dorn hral úlohu menovca predka Worfa, ktorý bol zamestnaný ako obhajca. Ďalej si zahral samotného Worfa vo filme "Star Trek Generations" (1994), v ktorom sa objavilo obsadenie tretej série. Film bol úspešný a nasledovali tri pokračovania. Dorn hral Worfa v troch nasledujúcich filmoch: „Star Trek: Prvý kontakt“ (1996), „Star Trek: Vzbura“ (1998) a „Star Trek: Nemesis“ (2002).

V roku 1995 bol Dorn (ako Worf) pridaný do hlavného obsadenia televízneho seriálu „Star Trek: Deep Space Nine“ (1993-1999), štvrtého televízneho seriálu „Star Trek“. Pridanie obsadenia bolo súčasťou snahy zvýšiť sledovanosť seriálu. Séria predstavila romantický vzťah medzi Worfom a vedúcou vedeckou pracovníčkou Jadziou Daxovou (hrá ju Terry Farrell). Tieto dve postavy sa zosobášili v 6. sezóne seriálu, aj keď manželstvo skončilo Jadzinou smrťou vo finále sezóny. Séria bola zrušená v roku 1999, čím sa skončilo pravidelné vystupovanie Dorna v televíznom seriáli "Star Trek".

Počas deväťdesiatych rokov začal Dorn pravidelne pôsobiť ako hlasový herec v animovaných televíznych seriáloch. Medzi jeho pozoruhodné hlasové úlohy v tomto období patril kyborgský chrlič Coldstone v mestskej fantasy sérii „Gargoyles“ (1994 – 1997), Gorgon the Inhuman v sérii superhrdinov „Fantastická štvorka“ (1994 – 1996) a oboje darebný boh Kalibak. a superhrdina Steel/John Henry Irons v superhrdinskom seriáli "Superman: The Animated Series (1996-2000). Získal tiež eponymná rola I.M. Weasel v komediálnom seriáli "I Am Weasel" (1997-2000). Séria sa zamerala na súperenie medzi úspešnou a populárnou postavou Weasera a jeho závistlivou frenkou I.R. Paviána (hrá ho Charlie Adler), ktorý sa ho neustále snaží postaviť na scénu.

V roku 2000 Dorm pokračoval v pravidelnej práci ako hlasový herec, hoci často hral jednorazové postavy. Medzi jeho prominentné úlohy v superhrdinských seriáloch tohto obdobia patrili superzloduch Kraven the Hunter/Sergei Kravinoff vo filme „Spider-Man: The New Animated Series“ (2003) a darebný duch Fright Knight vo filme „Danny Phantom“ (2004-2007). . a superzloduch Bane vo filme "Batman: Odvážni a odvážni" (2008-2011).

V rozhovore v roku 2010 Dorn spomenul, že mu bola diagnostikovaná rakovina prostaty v počiatočnom štádiu. Počas liečby sa rozhodol prejsť na vegánsku stravu.

V roku 2011 bol Dorn obsadený ako darebný boh Lord Darkar v dabingu Nickelodeon v populárnej talianskej animovanej sérii "Winx Club". Darkar bol hlavným zloduchom v druhej sezóne série, ale nakoniec bol zabitý. Či bola jeho smrť trvalá, je otázne, pretože mal podobu fénixa.

Od roku 2011 do roku 2015 mal Dorn pravidelnú úlohu Dr. Carvera Burkea v policajnom procedurálnom seriáli "Castle (2009-2016). Burke je zobrazený ako psychiater, ktorý lieči vedúcu ženu Kate Beckett (hrá Stana Katic) z posttraumatického stresu. Nakoniec sa mu zdôverí s ďalšími psychickými problémami, ktorým čelí.

V roku 2011 mal Dorn ďalšiu významnú úlohu v seriáli o superhrdinoch, keď vyjadril svoj hlas Ronanovi, Accuserovi, v poslednej sezóne "The Super Hero Squad Show" (2009-2011). Ronan je prominentná postava Marvelu, ktorá zvyčajne slúži ako dôstojník Impéria Kree, militaristického vesmírneho impéria. Jeho úloha hrdinu alebo zloducha závisí od plánu Impéria v danej dejovej línii.

Od roku 2015 do roku 2016 hral Dorn mimozemského kapitána Mozara v superhrdinskom seriáli "Teenage Mutant Ninja Turtles" (2012-2017). Mozar je humanoid Triceratops, ktorý vedie mimozemskú inváznu flotilu na Zem. Postava bola pravidelným antagonistom korytnačiek, vykreslená ako brutálny vojenský veliteľ.

Od roku 2016 do roku 2017 Dorn nahovoril superzloducha Promethea/Adriana Chasea v akčnom seriáli „Arrow“ (2012-2020). Séria zobrazovala dobrodružstvá superhrdiny Green Arrow/Oliver Queen a Prometheus berie Queen na zodpovednosť za smrť svojho otca a hľadá pomstu.

V roku 2017 Dorn vyjadril svoj hlas Fortress Maximus, Autobot Titan, v animovanom webovom seriáli „Transformers: Titans Return“. Séria predstavovala postavy z verzie „Generation 1“ franšízy „Transformers“. Pevnosť Maximus bola predstavená v 80. rokoch 20. storočia. Dorn nahradil troch predchádzajúcich hlasových hercov tejto postavy, Stephena Keenera, Kunihiko Yasui a Ikuyu Sawakiho.

Od roku 2017 do roku 2018 Dorn vyjadroval Atrocitus v superhrdinskej sérii „Justice League Action“ (2016-2018). Atrocitus je prominentný DC super-zloduch, typicky zobrazovaný ako vodca Red Lantern Corps. V pôvodných komiksoch je Atrocitus postava motivovaná hlavne pomstou. Jeho manželka a dcéry boli zavraždené pred jeho očami a odvtedy sa Atrocitus snaží pomstiť tým, ktorí sú zodpovední za tragédiu.

Od roku 2017 do roku 2019 Dorn vyjadroval opakujúcu sa postavu Bupu, sobolej antilopy, v seriáli o dospievaní „The Lion Guard“ (2016-2019). Séria bola vedľajším filmom „Leví kráľ“ (1994) a predstavovala dobrodružstvá Simbovho syna Kiona. Bupu je zobrazený ako vodca stáda antilop a príliš hrdý a tvrdohlavý na to, aby plnil príkazy iných.

Do roku 2021 bude mať Dorn 68 rokov a do svojho životopisu naďalej pridáva nové úlohy.