18-3089
3973
100
90
80
70
60
50
40
30
20
10
00
1-966
23-9576
54-5431
26-199
Databáza Hviezdnej flotily: Postavy a herci
autorizačný kód užívateľa prijatý
D-01
T-5738
05-584058
26-922399
86-610777

Jake Sisko

Druh: samec človek
Dátum narodenia: 2355
Rodičia: Benjamin a Jennifer Sisko
Dedko: Jozef Sisko
Súrodenci: žiadni
Rodinný stav slobodný

Syn Benjamina Siska a Jennifer Siskovej. Narodil sa v roku 2355 a stratil svoju matku na USS Saratoga počas bitky o Wolf 359 v roku 2367. Jake prišiel žiť na stanicu Deep Space 9, keď jeho otec prevzal velenie nad zariadením v roku 2369 (DS9: "Emissary"). Na Deep Space 9 sa Jake spriatelil s mladým Nogom, s ktorým vytvoril fiktívnu spoločnosť Noh-Jay Consortium pre ich dômyselné „obchodné“ obchody (DS9: „Progress“). Jake sa dobre učil a dokonca doučoval mladú ženu Mardah z entomológie. Jake a Mardah, dabo dievča, ktoré pracovalo v Quarkovom bare, sa začali navzájom priťahovať, až zdesenie Bena Siska. Jake rád hral dom-jot a stal sa v tejto hre celkom zručný (DS9: „Playing God“, „The Abandoned“). Hoci Ben Sisko dúfal, že Jake pôjde v jeho stopách a stane sa dôstojníkom Hviezdnej flotily, Jakeovou vášňou bolo spisovateľstvo (DS9: "The Abandoned").

V roku 2370 Jake povedal svojmu otcovi, že nechce navštevovať Akadémiu Hviezdnej flotily (DS9: "Shadowplay"). Akonáhle si Jake uvedomil, že nechce robiť kariéru vo Hviezdnej flotile, začal prekvitať ako spisovateľ. V roku 2371 ho prijali na prestížnu Pennington School on Earth a dokonca mu ponúkli spisovateľské štipendium. Jake napriek tomu odložil prijatie a namiesto toho zostal so svojím otcom na Deep Space 9 (DS9: "Explorers"). Jake napísal svoj prvý román v roku 2372, poloautobiografické dielo s názvom Anslem. Jakeovo písanie bolo inšpirované ženou menom Onaya, ktorá bola v skutočnosti nehmotnou formou života, ktorá doslova žila z tvorivej energie. Hoci Onayain vplyv bol potenciálne fatálny, Jakeov otec rozpoznal jej hrozbu pre svojho syna a odohnal ju (DS9: "The Muse"). Počas nasledujúceho roka Jake napísal príbeh s názvom Past Prologue (DS9: "The Ascent").

V roku 2372 Jake cestoval na palube Starship Defiant do Gama kvadrantu na misiu pozorovať subpriestorovú inverziu Bajoranskej červej diery. Počas misie sa jeho otec stal účastníkom nehody v strojovni. Siskova zjavná smrť bola pre mladého Jakea zdrvujúca, pretože túto stratu nikdy úplne neprijal. V nasledujúcich rokoch sa Benjamin Sisko pravidelne objavoval Jakeovi na niekoľko minút. Jake, ktorý sa stal úspešným autorom vďaka knihám Anslem a Collected Stories, bol posadnutý tým, že sa dozvedel, čo sa stalo jeho otcovi. Zanechal spisovateľskú kariéru a študoval fyziku. Tým si odcudzil manželku Korenu. S pomocou svojich starých priateľov na palube Defiantu sa Jake dozvedel, že pri nehode sa medzi ním a jeho otcom vytvorilo subpriestorové spojenie. Spojenie pravidelne ťahalo Bena Siska vpred do Jakeovho času, čo zodpovedá za Benove záhadné zjavenia. Po niekoľkých desaťročiach Jake v kritickej chvíli obetoval svoj život, aby sa jeho otec mohol vrátiť do minulosti a odvrátiť katastrofálnu nehodu na palube Defiantu. Jake tak urobil túto budúcu časovú os, aby jeho mladšie ja mohlo vyrásť bez straty otca. V Jakeovej alternatívnej budúcnosti, do roku 2405, Federácia prenechala stanicu Deep Space 9 pod kontrolu Klingonov, zatiaľ čo Bajor uzavrel s Cardassiou vzájomný obranný pakt proti Klingónom. Julian Bashir mal rodinu a deti; Nog sa stal kapitánom Hviezdnej flotily; Morn vlastnil Quark's bar; zatiaľ čo Quark sám odišiel na malý mesiac (DS9: "Návštevník").

V roku 2373 Jake sprevádzal Dr. Juliana Bashira na planétu Ajilon Prime, aby pomohol v núdzovej nemocnici počas klingonského útoku. Na Ajilon Prime zažil Jake Sisko hrôzy vojny na vlastnej koži a dozvedel sa o tenkej hranici medzi odvahou a zbabelosťou (DS9: „Nor the Battle to the Strong“). O niekoľko mesiacov neskôr sa Jake odsťahoval z kajuty svojho otca a stal sa spolubývajúcim s kadetom Nogom z Akadémie Hviezdnej flotily, ktorý sa vrátil na Deep Space 9 kvôli práci v teréne (DS9: "The Ascent"). Jake občas stráži deti poručíka Vilix'prana (DS9: "Business As Usual").

Koncom roku 2373 sa Jake Sisko stal oficiálnym korešpondentom Federačnej spravodajskej služby. Informoval o udalostiach na stanici Deep Space 9 počas vojny s Dominionom, dokonca riskoval svoj život tým, že zostal na stanici po tom, čo sa Federácia stiahla zo zariadenia (DS9: "Call to Arms"). Jake neskôr predal knihu príbehov o živote na Deep Space 9 pod vládou Dominionu Federačnej spravodajskej službe (DS9: „Ste srdečne pozvaní“). Jake a jeho starý otec Joseph sprevádzali Bena Siska na expedícii do Tyree začiatkom roku 2375, aby našli Orb of the Emissary (DS9: "Image in the Sand").

Cirroc Lofton

Cirroc Lofton sa narodil 7. augusta 1978 v Los Angeles, Kalifornia, USA. Je to herec a producent známy zo Star Treku: Hlboký vesmír deväť (1993), Beethoven (1992) a Invázia (2005).