18-797
6186
100
90
80
70
60
50
40
30
20
10
00
1-176
23-8953
54-2856
26-810
Databáza Hviezdnej flotily: Postavy a herci
autorizačný kód užívateľa prijatý
D-09
T-5778
05-485490
26-745632
86-744929

Tom Paris

Druh: samec človek
Celé meno: Thomas Eugene Paris
Hodnosť: Lieutenant Jr. Grade*
Otec: Admirál Owen Paris
Rodinný stav: vydatá za B'Elannu Torresovú od hviezdneho dátumu 54089 (2377)
Deti: jedna dcéra Miral (nar. 2378)

Dôstojník Hviezdnej flotily na palube USS Voyager. Na začiatku svojej kariéry slúžil Thomas Eugene Paris na palube Starship Exeter (VOY: "Správca"). Vyštudoval astrofyziku na Akadémii Hviezdnej flotily (VOY: "Future's End"). Ako kadet akadémie si Paris vybral základňu Hviezdnej flotily mimo Marseille vo Francúzsku na fyzický tréning v druhom semestri akadémie. Väčšinu svojho semestra strávil v Chez Sandrine, bistre, ktoré neskôr znovu vytvoril v simulátore hviezdnej lode Voyager (VOY: "The Cloud").

Tom Paris, syn admirála Hviezdnej flotily, bol absolventom Akadémie Hviezdnej flotily a bol účastníkom smrteľnej nehody, ktorá si vyžiadala životy troch ďalších dôstojníkov Hviezdnej flotily. Paris spočiatku popieral zodpovednosť za nehodu, ale neskôr priznal, že sfalšoval správy, aby skryl svoju vinu, a bol nútený opustiť Hviezdnu flotilu (VOY: "Ošetrovateľ"). V neskorších rokoch si Paris uvedomil, že jeho najväčšou chybou bolo, že nepovedal pravdu (VOY: "Fair Trade"). Paris sa stal žoldnierom pre maquis, ale bol zatknutý úradmi federácie, keď bol na prvom mieste pre odbojovú skupinu. Bol uväznený vo Federálnom trestnom usadlosti na Novom Zélande na Zemi, ale bol prepustený v roku 2371 na žiadosť kapitánky Voyageru Kathryn Janewayovej. Výmenou za podmienečné prepustenie Paris súhlasil s tým, že pomôže Voyageru nájsť jeho bývalých kolegov v Makistoch. Počas vykonávania tejto misie bol Paríž a všetok personál Voyageru zmietnutý do kvadrantu Delta, kde boli nútení spojiť sily s posádkou Makistov, aby prežili. Janeway následne obnovila komisiu parížskej Hviezdnej flotily a pridelila ho k lodnému Conn. Paris zažil určité nepohodlie pri práci pod veliteľom Chakotayom, bývalým dôstojníkom Makistov (VOY: "Správca").

Paríž bol inštrumentálnou súčasťou premyslenej schémy, ktorú navrhli Janeway a šéf bezpečnosti Tuvok a ktorej cieľom bolo chytiť špióna, o ktorom sa predpokladá, že operuje na palube Voyageru. V roku 2372 niekoľko týždňov na palube lode prejavoval narastajúci hnev a nespokojnosť so svojím životom, čo vyvrcholilo jeho odchodom z posádky Voyageru. Pri tom mohol Paris zistiť, že Michael Jonas konal ako kazonský agent, ktorý pracoval proti záujmom posádky Voyageru (VOY: „Vyšetrovanie“). V roku 2372 sa Paríž zapísal do histórie tým, že sa stal prvým ľudským pilotom, ktorý prekročil transwarp prah a údajne dosiahol rýchlosť Warp 10. Táto skúsenosť urýchlila evolučný proces v jeho bunkovej DNA a zmutovala ho na obojživelného tvora. Našťastie, núdzový lekársky hologram Voyageru dokázal tento proces zvrátiť. Kapitánka Voyageru Kathryn Janewayová bola tiež zmutovaná parížskym transwarpovým letom, a kým bola zmutovaná, obaja mali tri obojživelníky, ktoré zanechali na planéte v Delta kvadrante (VOY: „Threshold“). Teda ak uveríme príbehu „Threshold“...

V jednom momente bol Paris degradovaný na práporčíka a odsúdený na tridsať dní v brigu za neposlušnosť. Jeho zámerom bolo pomôcť vodnej planéte vyriešiť jej ekologické problémy proti nevedomosti väčšiny jej obyvateľov (VOY: „Tridsať dní“). Tom bol neskôr povýšený na lt. ml. stupeň znova (VOY: "Unimatrix Zero").

Tom Paris bol fanúšikom Ameriky 20. storočia a mal rád tradičné pozemské jedlá z tohto obdobia (VOY: "Future's End"). Tento záujem zahŕňal autá (VOY: "Vis a Vis") a televíziu (VOY: "Workforce"). Ale zo všetkého najviac mal Paríž rád lietajúce kozmické lode. Bol to jeho nápad postaviť Delta Flyer, plavidlo, ktoré by bolo vybavené ďalšími plutvami, keby to bolo pre neho (VOY: "Extreme Risk"). Jeho záujem o rýchle raketoplány sa mu takmer stal osudným, keď sa stal závislým na raketopláne, ktorý pomenoval „Alice“, vybaveného neurónovým rozhraním (VOY: „Alice“). Jeho neskoršia manželka B'Elanna nikdy nemala obzvlášť v láske jeho aktivity, ale pri jednej príležitosti sa k nemu pridala na pretekoch raketoplánov (VOY: "Drive"). Bol skúseným horolezcom a bol zručný v speleológii (VOY: "Blood Fever"). Tom Paris si v roku 2372 uvedomil, že ho Kes veľmi priťahuje. Rozhodol sa nekonať na základe týchto pocitov z úcty k Neelixovi, ktorý bol v tom čase s ňou zapletený (VOY: "Parturition").

V jednej možnej budúcnosti sa B'Elanna Torres a Tom Paris romanticky zaplietli. Neskôr boli Torres a kapitánka Kathryn Janeway zabití pri útoku Krenimu. Paríž bol zdevastovaný. Kes ho utešila, pomohla mu prekonať bolesť a obaja skončili spolu. Kes a Tom Paris sa vzali a mali dcéru Linnis v roku 2375. Linnis sa neskôr vydala za Harryho Kima a obaja mali syna Andrewa Kima, ktorý bol Tomovým vnukom (VOY: „Pred a po“).

Paris sa zamiloval do B'Elanny Torres a priznali sa k tomu jeden druhému, keď očakávali, že sa zadusia po tom, čo ich raketoplán vyhodili do vzduchu (VOY: "Day of Honor"). Dostali married v roku 2377 (VOY: "Drive"). Počas tehotenstva s dcérou bola B'Elanna šokovaná, keď videla v projekcii, že dieťa bude mať výrazné čelné kosti. Keď si spomenula na svoje vlastné problémy v úplne ľudskej spoločnosti, bola odhodlaná geneticky zmeniť svoje dieťa, ale Doktor a Tom ju mohli presvedčiť, aby to nerobila (VOY: "Lineage"). B'Elanna porodila ich dcéru menom Miral v roku 2378 (VOY: "Endgame").

Robert Duncan McNeill

Robert Duncan McNeill sa narodil 9. novembra 1964 v Severnej Karolíne, ale vyrastal vo Washingtone, D.C., kým sa jeho rodina nakoniec neusadila v Atlante v štáte Georgia. Neskôr navštevoval miestnu strednú školu a po jej ukončení sa presťahoval do New Yorku a zapísal sa na Juilliard, kde strávil dva roky štúdiom obchodu. Kým navštevoval Juilliard, dostal rolu "Charlie Brent" v populárnej dennej dráme ABC All My Children (1970). Účinkoval aj v mnohých televíznych reláciách a filmoch – vrátane populárnych relácií ako Zóna súmraku (1985), L.A. Law (1986), Sisters (1991), To je vrazda, napísala (1984), Krajné medze (1995), Drzá Jordan (2001), Star Trek: Voyager (1995), Lucky Chances (1990), Homefront (1991), Going to Extremes (1992), medzi inými. Potom, čo opustil All My Children (1970), získal rolu v Broadwayskom muzikáli Stephena Sondheima „Into the Woods“. Jeho divadelné zázemie zahŕňa aj predstavenia vo filmoch "The Fantastiks - The Boy", "Lucy's Lapses", "Romeo a Juliet", "Six Degrees of Separation", "The Family of Mann", "The Four-H Club" atď. .

McNeillova televízna skúsenosť zahŕňa aj úlohy v množstve filmov ako Vládcovia vesmíru (1987), Matky, dcéry a milenci (1989), Špióni (1993), Jedna hora (1994), Zamorená (2002). Ako režisér debutoval vo filme Star Trek: Voyager (1995) a pokračoval v reláciách ako Dawson's Creek (1998), 9 mm of Love (2000), The Battery (1998), Star Trek: Enterprise (2001), Mŕtvi ako ja ( 2003), medzi inými.