18-8752
8529
100
90
80
70
60
50
40
30
20
10
00
1-180
23-721
54-6206
26-743
Databáza Hviezdnej flotily: Postavy a herci
autorizačný kód užívateľa prijatý
D-05
T-5742
05-998079
26-152802
86-865881

Pavel Chekov

Druh: samec človek
Celé meno: Pavel Andreievich Chekov
Hodnosť: veliteľ
Dátum narodenia: 2245
Otec: Andreiy Chekov (ruské druhé mená tradične označujú otca)
Súrodenci: žiadni
Rodinný stav: neznámy

Navigátor na hviezdnej lodi Enterprise NCC-1701 pod velením kapitána Jamesa Kirka. Čechov, narodený v roku 2245* (TOS: „Kto smúti za Adonaisom?“), mal pri príchode na loď hodnosť práporčíka (TOS: „Catspaw“). Jeho sériové číslo Hviezdnej flotily bolo 656-5827B ("Star Trek IV: The Voyage Home"). Pavel Andrejevič Chekov bol jedináčik, aj keď si kedysi predstavoval, že má brata Petra pod vplyvom entity Beta XII-A (TOS: „Deň holubice“). Počas štúdia na Akadémii Hviezdnej flotily sa Chekov zaplietol s mladou ženou menom Irina Galliulin, ale vzťah nevydržal, pretože Galliulin bol nepríjemný so štruktúrovaným spôsobom života, ktorý Hviezdna flotila vyžaduje. Po rokoch sa títo dvaja opäť stretli, keď Galliulin hľadal mýtickú planétu Eden s doktorom Sevrinom (TOS: "Cesta do Edenu").

V roku 2267 bol Chekov jediným členom pristávacej skupiny Enterprise na Gamma Hydra IV, ktorý nebol postihnutý starnutím. Počas misie sa Chekov zľakol pri pohľade na mŕtveho kolonistu. Nával adrenalínu ho chránil pred chorobou z ožiarenia, ktorá spôsobila proces starnutia (TOS: "The Deadly Years"). Chekov bol povýšený na poručíka a pridelený ako šéf bezpečnosti na palube Enterprise po ukončení Kirkovej prvej päťročnej misie („Star Trek: The Motion Picture“). Chekov neskôr slúžil na palube USS Reliant ako prvý dôstojník pod vedením kapitána Clarka Terrella, než sa vrátil na Enterprise po tom, čo bol Reliant zničený v hmlovine Mutara Khanom** ("Star Trek II: The Wrath of Khan"). Chekov bol čestným hosťom počas prvej plavby USS Enterprise-B v roku 2294 („Star Trek Generations“).

Walter Koenig

Narodený: 14. septembra 1936 v Chicagu, Illinois, USA
Rodné meno: Walter Marvin Koenig
Výška: 1,68 m

Walter Koenig začal svoju hereckú kariéru v roku 1962 ako neuvedený Sentry v televíznom seriáli Combat! (1962) a v niekoľkých nasledujúcich rokoch mal malé úlohy v niekoľkých televíznych reláciách, až kým nezískal rolu, ktorá by katapultovala jeho kariéru spôsobom, aký si nikdy nedokázal predstaviť, ako praporčík Pavel Chekov v pôvodnom seriáli Star Trek (Star Trek, 1966 )). Túto úlohu si zopakoval vo všetkých 7 pôvodných filmoch Star Trek (siedmy film, Star Trek VII: Generácie (1994) bol väčšinou ST: The Next Generation, ale na začiatku mal časť pôvodnej série a Kirk na koniec), ako aj vyjadrenie tej istej postavy v niekoľkých videohrách. Pokračoval v opakovaní tejto postavy v niekoľkých rôznych videách a televíznych seriáloch Star Trek, pričom sa v priebehu rokov zvýšil na poručíka, veliteľa, kapitána a admirála (naposledy admirál Chekov v pilote Star Trek: Renegades (2015)). , ktorá sa nikdy nespustila, ale vyvinula sa na Renegades (2017), 2-dielnu, davom financovanú minisériu vyrobenú fanúšikmi, v ktorej hrá aj ďalšia hviezda pôvodnej série Nicchelle Nichols (ako postava, ktorá sa NEPOMENUJE „Uhura“). Vyrobené fanúšikmi (a aby sa vyhli porušeniu práv štúdia), nemohli použiť mená postáv zo Star Treku, ako napríklad Uhura alebo Chekov, takže ho jednoducho nazvali 'Admirál'. (uniformy a technológia sa však pozoruhodne podobajú na Star Trek.) Mal tiež opakujúcu sa úlohu hlavného darebáka Bestera v televíznom seriáli Babylon 5 (1993). V dvanástich epizódach bol „špeciálnou hosťujúcou hviezdou“ a na konci tretej sezóny sa produkčná spoločnosť uchádzala o cenu Emmy. nomináciu v jeho mene.Opäť hral Bester v spin-off sérii Krížová výprava (1999). Medzi natáčaním 4. a 5. filmu Star Trek prevzal svoju prvú hlavnú rolu vo filme Moontrap (1988). V interaktívnej, najmodernejšej videohre od Digital Pictures s názvom Maximum Surge (1996) hral Koenig ako Drexel, ďalší darebák.

Walter dokončil prácu v nízkorozpočtovom celovečernom filme Drawing Down the Moon (1997) od Chaos Productions. A má hviezdnu rolu nemeckého psychológa vo filme bojových umení Sworn to Justice (1996). Skladba jednej postavy, ktorú Koenig napísal a hral s názvom „Nikdy nie si sám, keď si schizofrenik“, sa v roku 1996 stala finalistkou cien na New York Film Festival. Koenig ako sám hosťoval v situačnej komédii CBS Takmer dokonalý (1995), robil skeče v seriáli Comedy Central „Viva Variety“ (1996) a účinkoval v športovej reklame ESPN, ktorá sa vysielala na jar 1998. Walter tiež hostila kultový filmový maratón pre Comedy Central. Hralo sa raz týždenne počas mesiaca.

Koenigova autobiografia „Warped Factors – A Neurotic's Guide to the Universe“ bola vydaná prostredníctvom Taylor Publishing 1. apríla 1998. Zvuková páska čítania knihy od autora bola vydaná prostredníctvom Dove Video v januári 1999. Koenig vystupoval ako Shadow Guy v epizóde Diagnosis Murder (1993) a odišiel do New Yorku, aby vystúpil v novej rozhlasovej verzii „War of the Worlds“ na poctu H. G. Wellsovi a Orsonovi Wellesovi. Od „The Girls of Summer“ po „The Boys in Autumn“, Koenigova divadelná kariéra trvá tridsať rokov a zahŕňa zastávky v New Yorku s „Snom noci svätojánskej“ (Quince) a „Six Characters in Search of an Author“ (Najstarší syn ). V Chicagu hosťoval v "Make a Million" (Johnny) po boku Jackieho Coogana a na ceste - z Arizony do Philadelphie - Mark Lenard (Sarek: Spockov otec) a účinkoval v krátkych hrách "Box and Cox" ( Box) a "Herci" (Dave). Vydali sa aj na turné v hre dvoch postáv „The Boys in Autumn“, komediálnej dráme o opätovnom stretnutí Toma Sawyera a Hucka Finna o štyridsať rokov neskôr.

Sám Koenig tiež hral ako Larry Likvidátor v "Peniaze iných ľudí" v Reno, Nevada. Medzi jeho inscenácie v Los Angeles patria „Steambath“ (Boh), „Prípad vraždy v Bielom dome“ (kapitán Weems), „Night Must Fall“ (Danny), „La Ronde“ (Gentleman), „The Typist and the Tiger“ (Paul ), a „Námestník“ (Jacobson) medzi takmer dvoma desiatkami ďalších („Blood Wedding“, „The Collection“ a kol.). Režisérske zásluhy zahŕňajú "Hotel Paradiso" pre Company of Angles, "Beckett" pre Divadlo 40, "America Hurrah!" v Oxford Theatre, "Twelve Angry Men" v Rita Hayworth Theatre, "Matrix" v Gascon Theatre Institute a "Three by Ten" v Actor's Alley. Walter účinkoval v televíznych filmoch Antony a Kleopatra (1984) (Pompey) po boku Timothyho Daltona a Lynn Redgrave, ako aj v MOW's Goodbye, Raggedy Ann (1971) a The Questor Tapes (1974).

Walter napísal pre televízny seriál The Powers of Matthew Star (1982), What Really Happened to Class of '65? (1977), Family (1976), Land of the Lost (1974) a animovaný seriál Star Trek (1973). Tento herec a spisovateľ videl publikáciu s literatúrou faktu „Chekov's Enterp vzostup" a satirický fantasy román „Buck Alice and the Actor-Robot". Vytvoril tiež tri čísla komiksového príbehu „Raver", ktorý vydalo vydavateľstvo Malibu Comics. Koenig súkromne vyučoval hodiny herectva a réžie na UCLA, The Sherwood Oaks Experimental Film College a na California School of Professional Psychology.Naposledy bol inštruktorom v Actor's Alley Repertory Company v Los Angeles v Kalifornii.